Kehontarinan tarjoamat

Palvelut

Sinun hyvinvointiasi ajatellen.

Raskausajan pilates

Kehontarina tarjoaa terveys-, hyvinvointi- ja liikuntapalveluita yksityisesti Helsingissä ja Espoossa.

Terveyspalveluihin kuuluvat naisille suunnatut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiapalvelut. Hyvinvointipalvelut sisältävät raskaus- ja äitiyshierontapalveluita sekä kehon toimintaan, hyvinvointiin ja liikkumiseen liittyviä kursseja sekä luentoja.

Liikuntapalvelut koostuvat pilatestuntiohjauksista. Ne on suunnattu aikuisille, jotka haluavat ylläpitää tai kehittää omaa liikkuvuutta, voimaa, tasapainoa, keskivartalon tukea ja kehonhallintaa. Osa pilates-tunneista on nimikkeellä PhysioPilates ja se liittyy fysioterapeuteille suunnattuun ohjaajakoulutukseen. Harjoittelu on verrattavissa normaaliin pilatekseen, mutta harjoitteissa huomioidaan aina myös fysioterapeutin näkemys ja taito liikkeiden optimaalisesta toteutustavasta.

 
Äitiysfysioterapia
- 01

Äitiysfysioterapia raskausaikana

Raskausaikana tapahtuu paljon fysiologisia muutoksia, jotka valmistavat kehoasi luonnollisella tavalla raskauden etenemiseen ja synnytykseen. Nämä muutokset saattavat aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja, kuten esimerkiksi lantion alueen, selän, niska-hartiaseudun ja häpyliitoksen kipuja. Raskausajan äitiysfysioterapiapalveluiden avulla pyritään aina auttamaan näissä vaivoissa, helpottamaan olotilaa ja voimaan paremmin.

Lempeillä manuaalisilla tekniikoilla ja turvallisilla harjoitteilla on lisäksi tavoitteena ennaltaehkäistä mahdollisia tulevia kiputiloja sekä auttaa synnytykseen valmistautumisessa. Äitiysfysioterapiaan voi siis tulla raskaana ollessa myös ilman, että olisi mitään vaivaa tai kipua.

Käynnillä saa apua myös turvalliseen raskausajan liikunnan ja harjoittelun suunnitteluun sekä lantionpohjalihasten aktivointiin sekä rentouttamiseen. Oikeanlaisesta yksilöllisestä hoidosta ja ohjauksesta hyötyy myös synnytyksen jälkeen.

- 02

Äitiysfysioterapia synnytyksen jälkeen

Äitiysfysioterapia on ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa hoitoa. Lääkärin tekemän synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen suosittelen aina fysioterapeuttista jälkitarkastusta. Se on kokonaisvaltainen ja yksilöllinen kartoitus siitä, miten raskausaika ja synnytys ovat vaikuttaneet kehoosi. Toki äitiysfysioterapiaan voi tulla aina, kun jokin mietityttää kehossasi tai vaikka synnytyksestä olisi vierähtänyt vuosi tai muutamakin.

Ensimmäiseen käyntiin kuuluu perusteellinen haastattelu ja koko kehon tutkiminen. Tarvittaessa tehdään fysioterapeuttinen sisätutkimus ja myös ultraäänitutkimusta voidaan hyödyntää. Käynnillä tarkistetaan tilanteen mukaan mm. suorien vatsalihasten erkauma ja jännesauman toiminta, tutkitaan lantionpohjan toiminnallisuutta ja keskustellaan mahdollisista kehon kiputiloista sekä toimintahäiriöistä. Lisäksi tarkistetaan mahdollisen sektio- tai episiotomia-arven tilanne sekä keskustellaan yleisesti äitiydestä, jaksamisesta ja sen hetkisestä olotilasta.

Vastaanotolla saat myös yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa liikunnan sekä harjoittelun pariin palaamisesta. Voit tulla vastaanotolle myös vauvan kanssa.

- 03

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan lihakset kuuluvat keskivartalon tukilihaksiin ja niillä on paljon tärkeitä tehtäviä. Ne mm. kannattelevat sisäelimiä, vaikuttavat ryhtiin ja kehon tukeen sekä virtsan-, kaasun- ja ulosteenpidätyskykyyn. Niillä on myös suuri merkitys seksuaalitoiminnoissa. 

Lantionpohjan toimintahäiriöitä voivat olla virtsan-, ulosteen- ja ilmankarkailu, virtsaamis- ja ulostamisvaikeudet, lantionpohjan erilaiset kiputilat, yhdyntäkivut sekä laskeumat.

Lantionpohjan toimintahäiriöitä voi olla kaikenikäisillä. Aikuisikäisistä naisista jopa noin kolmasosa kärsii niistä tälläkin hetkellä. Etenkin juuri naisilla raskausaika, synnytys ja vaihdevuodet voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä lantionpohjaan. Myös synnyttämättömillä tai urheilijoilla voi olla lantionpohjan ongelmia. Lisäksi aikuisilla ylipaino, ummetus tai pitkittynyt yskä voivat altistaa vaivoille. 

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä lantionpohjan mahdollisia toimintahäiriöitä sekä kiputiloja. Lantionpohjanlihakset voivat olla liian heikot tai ne voivat olla yliaktiiviset ja kireät. Niitä voi olla myös vaikea tunnistaa, aktivoida ja rentouttaa. Tilannetta lähestytään tämän takia aina kokonaisvaltaisesti tutkien ja testaten. Tutkimisen apuvälineen voidaan käyttää myös ultraäänilaitetta. Hoito ja harjoitteet suunnitellaan aina asiakkaan tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti.

- 04

Raskaushieronta /Äitiyshieronta

Raskaus tuo tullessaan monia uusia kokemuksia, kun keho ja mieli valmistautuvat raskauden etenemiseen ja synnytykseen. Äitiyshieronta on suunniteltu raskaana oleville ja hiljattain synnyttäneille  äideille. Myös vauvan voi ottaa hoitotilanteeseen mukaan.

Kehossa tapahtuu raskauden sekä synnytyksen aikana paljon muutoksia ja välillä voi tulla lihasjännityksiä, kiputiloja tai turvotusta eri puolille kehoa. 
Äitiyshieronnalla pyritään lievittämään ja hoitamaan näitä vaivoja. Äitiyshieronnassa käytetään erikoistyynyjä, joilla asento saadaan tuetuksi miellyttävällä sekä turvallisella tavalla ja olo pysyy rentona koko hoidon ajan.

Äitiyshieronnan lahjakortti on myös erinomainen lahjaidea esimerkiksi raskaana olevalle puolisolle tai ystävälle.

- 05

Pilates: viikkotunnit ja yksityistunnit

Pilates_ryhmä

Pilates perustuu Joseph Pilateksen (1883-1967) luomaan kehonhallintamenetelmään. Pilateksen tavoitteena on kehittää monipuolisesti voimaa, liikkuvuutta, vartalon tukea ja kannattelua sekä tasapainoa. Pilates toimii myös hyvänä tukena päivittäisiin arkisiin toimiin, kuntoutukseen tai vaikkapa toisen urheiluharrastuksen oheisharjoitteluksi.

Pilatestunteja on tarjolla eri tasoisia ja ne suunnitellaan aina osallistujien taitotason mukaisesti. Pilatestunteja on myös tarjolla sekä raskaana oleville että synnyttäneille äideille. 
Pilatestunnit soveltuvat hyvin myös yksityistunneiksi niin yhdelle kuin kahdelle henkilölle tai vaikkapa ystäväporukalle, polttariryhmälle tai työyhteisölle. Tunti tai tunnit suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Mitään aikaisempaa pilatestaustaa ei tarvitse olla.

Tunneilla huomioidaan suositusten mukaiset turvavälit ja hygieniaohjeistukset.

- 06

Hyvinvointikurssit ja -luennot

Naisten hyvinvointiin liittyviä kursseja ja luentoja on tilattavissa Kehontarinan kautta. Niitä voi tilata yksityistilaisuuksiin, joita voivat olla esimerkiksi polttarit, babyshower-juhlat tai vaikkapa työhyvinvointipäivät. Teemoina voi olla esim. lantionpohjan toiminta, kehonpainoharjoittelu, raskausaika, synnytyksestä palautuminen, liikkuvuus tai rentoutuminen.

Jotkut kurssit toteutetaan kaikille avoimina ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.Kursseista ja luennoista saa lisätietoa parhaiten lähettämällä viestiä tai seuraamalla Kehontarinan sosiaalisen median kanavia.