Palvelut

Kehontarinan Katriina tarjoaa terveys-, hyvinvointi- ja liikuntapalveluita Helsingissä ja Espoossa. Osaa palveluista on mahdollista toteuttaa myös etänä. Tällä hetkellä Katriina on äitiyslomalla, joten palvelujen tarjonnassa on luonnollisesti pieni tauko.

Terveys-ja hyvinvointipalveluihin kuuluvat naisille suunnatut äitiysfysioterapia- ja lantionpohjan fysioterapiapalvelut, äitiys- ja vauvahieronta sekä purentalihasten manuaalinen käsittely. Ajan näihin voit varata  SUHK Mamalle Espoon Niittykumpuun ja Helsingin Kamppiin.  Katriina tarjoaa myös purentalihasten hierontaa Ebeling Hammaslääkäreiden vastaanotolla Helsingin Ruoholahdessa.

Liikuntapalvelut koostuvat pilatesohjauksista. Ne on suunnattu aikuisille, jotka haluavat ylläpitää tai kehittää omaa liikkuvuutta, voimaa, tasapainoa, keskivartalon tukea ja kehonhallintaa. Osa pilatestunneista on nimikkeellä PhysioPilates ja nimike liittyy fysioterapeuteille suunnattuun ohjaajakoulutukseen. Kaikkia liikuntapalveluita on mahdollista myös toteuttaa online-tunteina. Kehontarinan kautta on myös mahdollista tilata hyvinvointiin ja liikkumiseen liittyviä kursseja sekä luentoja sekä esimerkiksi äitiysliikuntapalveluita. 

Palveluvalikoima

Kehontarina-21

Äitiysfysioterapia raskauden aikana

Raskausaikana tapahtuu paljon fysiologisia muutoksia. Ne valmistavat kehoasi luonnollisella tavalla raskauden etenemiseen ja synnytykseen. Äitiysfysioterapiassa saat ohjausta, neuvontaa ja tukea näissä raskausajan muutoksissa. 

Raskausaikana saattaa ilmetä erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja, kuten esimerkiksi lantion alueen, selän, niska-hartiaseudun, pakaran alueen, nivusalueen ja häpyliitoksen kipuja. Äitiysfysioterapialla pyritään aina auttamaan ja helpottamaan olotilaa, jotta arjessa toimiminen olisi mahdollisimman kivutonta. Käynnillä saa apua myös turvalliseen raskausajan liikunnan ja harjoittelun suunnitteluun, omaan jaksamiseen, lantionpohjalihasten harjoittamiseen ja rentouttamiseen sekä synnytykseen valmistautumiseen. 

Äitiysfysioterapia sopii kaikille raskaana oleville, vaikka mitään erityistä vaivaa, kipua tai huolta ei olisikaan. Ennaltaehkäisevä toiminta on tärkeää ja suositeltavaa. Oikeanlaisesta yksilöllisestä hoidosta ja ohjauksesta hyötyy myös synnytyksen jälkeen.

Palvelu varattavissa näissä toimipisteissä:
SUHK Mama Niittykumpu, Espoo
SUHK Mama Kamppi, Helsinki

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia synnytyksen jälkeen

Äitiysfysioterapia synnytyksen jälkeen on ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa hoitoa. Ajan voi varata aina, kun jokin mietityttää kehossa synnytyksen jälkeen. Vastaanotolle voi tulla hyvinkin pian synnytyksen jälkeen tai vaikka synnytyksestä olisi vierähtänyt useitakin vuosia. 

Hoidon sisältö määrittyy aina yksilöllisesti sen mukaan, mikä on ollut vastaanotolle tulon syy. Se voi olla yksi tai useampikin asia. Ensikäynti sisältää aina kattavan haastattelun ja tutkimisen tilanteen mukaan. Tutkimus voi sisältää myös esim. fysioterapeuttisen sisätutkimuksen (tehdään vain asiakkaan suostumuksella) ja vatsan päältä tehtävän ultraäänitutkimuksen. 

Vastaanotolla huomioidaan aina laajasti asiakkaan liikkumis- ja toimintakyky. Hoito voi sisältää monipuolisesti mm. manuaalista käsittelyä, neuvontaa ja yksilöllisiä harjoitteita. Tarkoitus on saada mahdollisimman toiminnallinen ja kivuton olotila kaikkiin arjen toimintoihin. Jatko- tai kontrollikäynnit katsotaan tilanteen mukaan. 

Kannattaa tutustua myös Synnytyksen jälkeiseen fysioterapeuttiseen jälkitarkastuspalveluun seuraavassa kappaleessa. 

Palvelu varattavissa näissä toimipisteissä:
SUHK Mama Niittykumpu, Espoo
SUHK Mama Kamppi, Helsinki

 

Synnytyksen jälkeinen fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on yksilöllinen kartoitus siitä, miten raskausaika ja synnytys ovat vaikuttaneet kehoon. Käyntiä suositellaan, kun on alle vuosi aikaa synnytyksestä. Jos on käynyt neuvolan tarjoamassa lääkärin, kätilön tai terveydenhoitajan jälkitarkastuksessa, täydentää fysioterapeuttinen jälkitarkastus tätä hyvin kokonaisvaltaisesti. Vastaanotolle voi aina tulla myös, vaikka neuvolan jälkitarkastuksessa ei olisikaan käynyt. 

Palvelu sisältää kattavan arvion mm. synnytyksen jälkeisestä toiminta- ja suorituskyvystä. Käyntiin kuuluu perusteellinen ja kattava haastattelu. Tilanteen mukaan tutkitaan mm. keskivartalon ja suorien vatsalihasten jännesauman toiminnallisuutta ja erkaumatilannetta, lantionpohjan toimintaa, kehon kannattelua ja hallintaa. Vastaanotolla keskustellaan monesti arjen kuormittavuudesta, liikunnan aloittamisesta tai jatkamisesta, yleisesti äitiydestä, jaksamisesta, äitiydestä ja sen hetkisestä olotilasta sekä tulevaisuuden tavoitteista.  Vastaanotolla huomioidaan aina myös mahdolliset kehon kipu- ja kireystilat sekä toimintahäiriöt.

Asiakkaan suostumuksella tutkitaan ja hoidetaan mahdolliset sektio- ja episiotomia-arvet. Tarvittaessa ja asiakkaan luvalla tehdään myös fysioterapeuttinen sisätutkimus. Lisäksi voidaan hyödyntää vatsan päältä tehtävää ultraäänitutkimusta.

Varatessa aikaa fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen, ei tarvitse olla mitään erityistä vaivaa, kipua tai huolenaihetta.  Tämän palvelun olisi toivottavaa jatkossa kuulua kaikille synnyttäneille, jotta synnytyksen jälkeen olisi oman kehon osalta varmempaa ja helpompaa toimia arjessa.

Palvelu varattavissa näissä toimipisteissä:
SUHK Mama Niittykumpu, Espoo
SUHK Mama Kamppi, Helsinki

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan lihakset kuuluvat keskivartalon tukilihaksiin ja niillä on paljon tärkeitä tehtäviä. Ne mm. kannattelevat sisäelimiä, vaikuttavat ryhtiin ja kehon tukeen sekä virtsan-, kaasun- ja ulosteenpidätyskykyyn. Niillä on myös suuri merkitys seksuaalitoiminnoissa. 

Lantionpohjan toimintahäiriöitä voivat olla virtsan-, ulosteen- ja ilmankarkailu, virtsaamis- ja ulostamisvaikeudet, lantionpohjan erilaiset kiputilat, yhdyntäkivut sekä laskeumat. Näitä lantionpohjan toimintahäiriöitä voi olla kaikenikäisillä. Aikuisikäisistä naisista jopa noin kolmasosa kärsii niistä tälläkin hetkellä. Etenkin juuri naisilla raskausaika, synnytys ja vaihdevuodet voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä lantionpohjaan. Myös synnyttämättömillä tai urheilijoilla voi olla lantionpohjan ongelmia. Lisäksi aikuisilla ylipaino, ummetus tai pitkittynyt yskä voivat altistaa vaivoille. 

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä lantionpohjan mahdollisia toimintahäiriöitä sekä kiputiloja. Lantionpohjalihakset voivat olla liian heikot tai ne voivat olla yliaktiiviset ja kireät. Niitä voi olla myös vaikea tunnistaa, aktivoida ja rentouttaa. Tilannetta lähestytään tämän takia aina kokonaisvaltaisesti tutkien ja testaten. Asiakkaan suostumuksella voidaan tehdä fysioterapeuttinen sisätutkimus ja tutkimisen apuvälineenä voidaan käyttää myös ultraäänilaitetta. Hoito ja harjoitteet suunnitellaan asiakkaan tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti.

Palvelu varattavissa tässä toimipisteessä:
SUHK Mama Niittykumpu, Espoo
SUHK Mama Kamppi, Helsinki

Raskaushieronta ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Raskaus ja synnytys tuovat mukanaan monia uusia kokemuksia ja muutoksia kehoon. Välillä monen asian summana voi kehossa ilmetä lihasjännityksiä, kiputiloja tai turvotusta. Hieronnassa pyritään lievittämään, hoitamaan ja ennaltaehkäisemään näitä kireystiloja sekä rentouttamaan kehoa.

Raskaushierontaan voi tulla missä vaiheessa tahansa raskautta – myös vielä lasketun ajan jälkeen. Synnytyksen jälkeiseen hierontaan voi tulla hyvinkin pian synnytyksen jälkeen.

Raskaushieronnassa käytetään aina erikoistyynyjä, joilla asento saadaan tuetuksi miellyttävällä sekä turvallisella tavalla ja olo pysyy rentona koko hoidon ajan. Myös synnytyksen jälkeisessä hieronnassa voidaan käyttää tilanteen mukaan erikoistyynyjä. 

Valikoimiin kuuluu tällä hetkellä 45 min.; 60 min. ja 90 min. raskaushierontapalvelut ja 60 min. ja 90 min. hierontapalvelut synnytyksen jälkeen. Lyhyemmät ajat sopivat hyvin esim. ylä -tai alavartalon hierontaan. Pidemmässä 90 min. hieronta-ajassa ehditään käymään läpi koko keho päästä varpaisiin. 

Lahjakortti raskaushierontaan tai synnytyksen jälkeiseen hierontaan on erinomainen lahjaidea kaikille äideille. Hieronta sopii loistavasti myös Baby Shower -päivän yhdeksi ohjelmanumeroksi.

Palvelu varattavissa tässä toimipisteessä:
SUHK Mama Niittykumpu, Espoo
SUHK Mama Kamppi, Helsinki

Purentalihasten manuaalinen käsittely

Purentaelimistön toimintahäiriöt (TMD) leukanivelissä, purentalihaksissa ja hampaistossa voivat oirehtia monella tapaa. Tyypillisimpiä oireita ovat leukanivelten ja purentalihasten kipu tai arkuus, päänsärky, korvakipu, tinnitus tai niska- ja hartiaseudun kipu ja kireyden tunne. Oireiden mahdollisia aiheuttajia voi olla esim. stressi, jännitystilat eri puolilla kehoa, traumat, bruksismi (hampaiden narskuttelu), hampaiden yhteen pureminen ja purenta yleisesti. Myös kasvomaskin käyttö voi aiheuttaa oireita.

Purentalihasten hieronnalla pyritään lievittämään kipuoireita ja rentouttamaan lihasjännityksiä koko pään sekä niska-hartiaseudun alueella. Hoidon aikana käsitellään purentalihaksia suun ulko- ja sisäpuolelta sekä tehdään manuaalista käsittelyä kasvojen, pään, niska-hartiaseudun ja rintakehän alueelle. Ensimmäisellä käynnillä (60 min) tehdään aina ennen hoitoa haastattelu ja tutkiminen. Jatkokäynnit ovat 45 min. pituisia. Käynnin yhteydessä annetaan myös yksilöllisesti neuvontaa ja kotiharjoitteita.

Purentalihasten käsittelyä suositellaan sarjahoitona 2-4 kertaa. On suositeltavaa käynnin jälkeen pitää loppupäivän kalenteri tyhjänä hoidon rentouttavan vaikutuksen takia. Käynnille kannattaa tulla ilman meikkiä. 

Palvelu varattavissa näissä toimipisteissä:
SUHK Mama Niittykumpu, Espoo
SUHK Mama Kamppi, Helsinki
Ebeling Hammaslääkärit Ruoholahti, Helsinki

Pilates yksityis- ja ryhmätunnit

Pilates perustuu Joseph Pilateksen (1883-1967) luomaan kehonhallintamenetelmään. Pilateksen tavoitteena on kehittää monipuolisesti mm. voimaa, liikkuvuutta, vartalon tukea ja kannattelua sekä tasapainoa. Pilates toimii myös hyvänä tukena päivittäisiin arkisiin toimiin, kuntoutukseen tai vaikkapa toisen urheiluharrastuksen oheisharjoitteluksi.

Pilatestunteja on tarjolla eri tasoisia ja ne suunnitellaan aina osallistujien taitotason mukaisesti. Kehontarina tarjoaa tällä hetkellä laajasti niin pilateksen alkeis- kuin keskitason tunteja. Lisäksi tunteja on tarjolla sekä raskaana oleville että synnyttäneille äideille. Kaikkia tunteja järjestetään myös online-tunteina, jolloin voit osallistua tunneille olitpa missä päin maailmaa tahansa. 

Pilatestunnit soveltuvat hyvin myös yksityistunneiksi niin yhdelle kuin kahdelle henkilölle tai vaikkapa ystäväporukalle, polttariryhmälle tai työyhteisölle. Tunti tai tunnit suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Mitään aikaisempaa pilatestaustaa ei tarvitse olla.

Kursseja ja yksityistunteja tällä hetkellä näissä toimipisteissä:
SUHK Mama Niittykumpu, Espoo
SUHK Mama Kamppi, Helsinki
Suvitanssi&Yoga Lauttasaari, Helsinki

Yksityistunteja voidaan pitää myös tilaajan valitsemassa paikassa.

Hyvinvointikurssit

Kehontarina järjestää monipuolisesti hyvinvointikursseja. Teemoina mm. lantionpohjan toiminta, kehonpainoharjoittelu, raskausaika, synnytyksestä palautuminen, liikkuvuus ja rentoutuminen. Kursseja järjestään kaikille avoimina ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Uusista kursseista ja niiden ajankohdista saa parhaiten tietoa seuraamalla Kehontarinan sosiaalisen median kanavia. 

Kehontarinan kautta on tilattavissa myös kursseja yksityistilaisuuksiin, joita voivat olla esimerkiksi työhyvinvointipäivät, polttarit tai baby shower -juhlat. Kurssien sisällöt suunnitellaan aina toiveiden mukaisesti. Kehontarinan kautta on myös mahdollista tilata yhteistyökumppaneiden kautta esim. joogaa tai tanssillisia kursseja. Kaikki kurssit on mahdollista järjestää etänä. 

Jos haluat osallistua kurssille tai tilata yksityisen kurssin, ole rohkeasti yhteydessä. Kehontarina on mielelllään mukana luomassa ja jakamassa hyvinvointia.

Asiakkaat kertovat...

"Kiitos henkilökohtaisesta ja ammattitaitoisesta palvelusta äitiysfysioterapiakäynnillä. Nyt on erittäin mukava fiilis ja hyvät ohjeet, kuinka jatkaa liikkumista raskauden edetessä."
Äitiysfysioterapiassa käynyt raskaana oleva asiakas
"Kiitos hyvästä kurssista. 🙂 Selkeästi on nyt paremmin lantionpohja hallinnassa."
Osallistuja synnyttäneiden äitiyspilatesryhmästä
"Kiitos ihanasta hetkestä raskauden jälkeen, olo oli turvallinen ja rentoutunut."
Asiakas synnytyksen jälkeisen hieronnan jälkeen, synnytyksestä 1 kk
"Tosi mielenkiintoinen ja antoisa äitiysfysioterapiakäynti."
Asiakas fysioterapeuttisen jälkitarkastuskäynnin jälkeen, synnytyksestä 3 kk
"Ihana, kokonaisvaltainen raskaushieronta päästä varpaisiin. Oli ihan parasta! Lisäksi oli tosi turvallinen olotila. Kiitos."
Raskaana oleva asiakas 90 min. raskaushieronnan jälkeen